Článek: Skotsko 2013: den šestý - Londýn

Náš poslední den jsme začali u slavného Toweru, pevnosti, která zdobila Londýn už od 11. století. Vzhledem k tomu, že jsem již v minulosti toto místo překypující historií navštívil, zajel jsem se podívat na Katedrálu svatého Pavla, monumentální stavbu ze 17. století. Po cestě podzemím, kterou jsem podnikl zejména kvůli návštěvě komixového obchodu Forbidden Planet, jsem se opět střetl se svou skupinou u Buckinghamského paláce, odkud jsme pokračovali metrem a typickým turistickým směrem na čínskou čtvrť, Leicester Square, Piccadilly Circus a Trafalgar Square. Poté už naše kroky víceméně kopírovaly řeku, protože jsme mířili k budovám Parlamentu. Cestou jsme prošli kolem Downing Street, na které leží rezidence předsedy vlády.

Když jsme si prohlédli okolí Parlamentu, tedy zejména Westminster Abbey, Elisabeth Tower se známým zvonem jménem Big Ben a London Eye, vydali jsme se na lodní autobus mířící do Greenwich, místa, kde se nalézá nultý poledník a také se zde měří Greenwich Main Time (GMT), čas, od kterého se odvozují časy ve všech zemích světa.

Ale tím jsme vyčerpali náš čas a po nastoupení zpět do autobusu jsme jeli zpátky do Doveru a odtud nočními dálnicemi domů…

Poslední fotky naleznete opět v galerii.

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho:

Vloženo: 2013-10-13 12:00:00



Reklama