Článek: Skotsko 2013: den pátý - Fringe

Naše rozloučení se Skotskem vedlo přes jeho metropoli Edinburgh. Přestože jsme již při naší cestě městem mohli vidět mnohé upoutávky na festival Fringe, samotný rej ještě nezačal. Ovšem důvod našeho brzkého vstávání byl jiný – naší první návštěvou byl Edinburský hrad. Tato pevnost byla po dlouhá léta sídlem skotských králů, proto i my jsme nejprve navštívili korunovační klenoty, ale poté jsme neodolali ani zbylým výstavám, které byly zejména vojenského charakteru. Když jsme z hradu vycházeli, přepadl nás déšť, proto jsme nahlédli do údajně poslední funkční továrny na tartan.

Hned poté jsme se vydali do víru velkoměsta, kterým zmítal již zmíněný festival. Fringe, to je množství zpěvaček, zpěváků, hereckých skupin a kejklířů v ulicích města. Fringe, to je množství choreografií, kostýmů, zábavy i dramatu. A hlavně množství letáků, kterými se vás všichni účinkující chtějí nalákat na nějaké představení. Bohužel jsem neměl dostatek času některé navštívit, neboť nás čekala dlouhá cesta na jih do našeho ubytování a nebylo možné se přespříliš zdržovat.

Ovšem podařilo se mi navštívit pomník policejního psa Bobbyho, který se stal pro Edinburské symbolem nezlomné věrnosti. Po smrti svého pána totiž zůstával na jeho hrobě, aby byl i nadále s ním a brzy se stal přítelem a chráněncem lidí z města.

Ani zpáteční cesta k autobusu se neobešla bez zajímavých chvil, neboť ulicí, kterou jsme se chtěli původně vydat, procházel větší houf neonacistů, což se samozřejmě neobešlo bez přítomnosti policie. Vše ale nakonec dobře dopadlo.

Nahlédněte do galerie, je tam skutečný nášup fotek!

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho:

Vloženo: 2013-10-12 21:02:43



Reklama