Článek: Iron Man 3: Pohled do nitra Tonyho duše

Pokud jste ještě neviděli posledního Iron Mana, doporučuji, abyste tak učinili co nejdříve, neboť se jedná o velice zajímavou podívanou.

Na rozdíl od předchozích filmů s Iron Manem je tento více zaměřen na Tonyho lidskou stránku a ukazuje, že všechny jeho superhrdinské skutky na něm nechávají stopy a vše se ještě prohlubuje v závislosti na nedávných událostech a výskytem teroristických útoků padoucha zvaného Mandarin. Mimo toho můžeme vidět pohled do minulosti, kde se v podstatě rodí společnost Advanced Idea Mechanics, která má v celkovém dění také svoji důležitou roli.

Samozřejmě nemohlo být zapomenuto na akční scény. Přeci jen, co by to bylo za superhrdinský film, kdyby se tam tyto okamžiky nevyskytovaly? Vše je proloženo slovní i situační komikou (zejména Roberta Downeyho Jr.) a dohromady poskládáno tak, aby vše bylo harmonické a ucelené.

Úžasnou stránkou Iron Mana 3 je hudba, která mnohým scénám přidává na zajímavosti, energičnosti a komplexnosti. Základní hudební motiv v různých úpravách proplouvá celým příběhem a zní v uších i po skončení celého filmu. A vzhledem k tomu, že já osobně jsem velkým fanouškem orchestrálně koncipovaných soundtracků, nemohl jsem si jej po celou dobu vynachválit.

Negativně mne naštěstí film samotný ničím nepřekvapil. Lehce mě zamrzelo, že Mandarinova role nesouvisela s jeho komikovou předlohou, ale výrazně mi to nevadilo. Velká část příběhu nebyla tak překvapivá, jak si tvůrci pravděpodobně mysleli, že bude, ale přeci jen byl koncipován pro americké publikum. Vysloveně znechucen jsem byl ovšem českými titulky, kde mi v mnohých chvílích připadalo, že překladatel nepochopil význam daných dialogů, které byly ovšem v originálním znění na velmi dobré úrovni.

Zkrátka, pokud vás superhrdinské filmy baví, mohu Iron Mana 3 vřele doporučit. Osobně si myslím, že zdaleka předčil předchozí díly. Pokud z něj však chcete vidět skutečně všechno, počkejte si na konec titulků.

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho:

Vloženo: 2013-05-09 15:50:12



Reklama