Článek: Fanouškovský sraz na kanapi slavil úspěch

Nedávno jsem psal o prvním srazu fanoušků seriálu Doctor Who z Brna a okolí. Druhý sraz na sebe nenechal dlouho čekat, uskutečnil se 23. dubna v kavárně Nakanapi.

Na rozdíl od minulého srazu, který byl spíše prostým setkáním a prvotním experimentem, tento byl zcela jinak koncipován a zcela jinak organizačně zajištěn. Mimo prostého posezení s lidmi se stejným zápalem pro zmíněný seriál, byl tentokrát připraven program, na kterém nemohl chybět tematický kvíz nebo promítání videí včetně pár dílů samotného Doktora Who.

Datum setkání ovšem nebylo vybráno jen tak náhodou. 23. dubna 2011 byl vydán první díl šesté série obnoveného seriálu (byl obnoven v roce 2005, v celkovém pořadí od roku 1963 se ovšem tato série může chlubit číslem 32) a na počest událostí v tomto díle je tento den nazýván The Impossible Astronaut Day (Den nemožného astronauta) nebo The Day of the Silence (Den Ticha). Mimo to je ve stejný den výročí úmrtí prvního představitele Doktora, Williama Hartnella (1908–1975).

Na rozdíl od prvního srazu, který, jak jsem se již zmínil, byl spíše takovým testem, na druhý dorazilo více než čtyřicet lidí. Osobně jsem byl příjemně překvapen, když jsem ten počet spatřil na vlastní oči, bohužel, jak už to tak bývá, v takovém množství se již nedá udržet „rodinná atmosféra“, ale jak čas pokročil a množství účastníků ubylo, tento pocit stačil vymizet.

Celkově tento sraz hodnotím kladně a jsem rád, že již probíhají debaty, kdy a kde bude ten příští. V ideálním případě by měl opět změnit kabát, a pokud počasí dovolí, měl by mít formu pikniku. Datum ještě není pevně určeno, ale pravděpodobně bude někdy na přelomu května a června letošního roku.

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho:

Vloženo: 2013-04-26 17:53:20



Reklama