Článek: Hordy zergů zaplavují svět – vychází Starcraft II: Brood War

Dnešního dne se na trh oficiálně dostává druhá kapitola hry Starcraft II a mnoho fanoušků se po třech letech konečně dočká dalšího poodhalení událostí v tomto futuristickém prostředí.

Je jen málo lidí, kteří by nikdy neslyšeli o Starcraftu. Tato hra se totiž stejně jako její fantasy bratr Warcraft zaryla nesmazatelnou stopou do srdcí mnoha hráčů počítačových her. Úspěch stojí zejména na tom, co dává herní studio Blizzard Entertainment na odiv už dlouhá léta – schopnost tvorby her s kvalitním, zajímavým a rozvinutým příběhem. Proto i ve svém, dnes již zastaralém grafickém kabátu baví první díl Starcraftu hráče dodnes. Na úspěch poukazuje také fakt, že datadisk Brood War k originální hře byl vydán ještě téhož roku co ona samotná.

Děj Starcraftu II se odehrává čtyři roky po událostech z jedničky a Brood War. Hráči si na něj ovšem museli počkat třikrát delší dobu. Starcraft II ovšem není rozdělen stejným způsobem jako původní hra, tedy že obsahuje od začátku (byť uzamčené) kampaně za všechny tři rasy, ale je (respektive bude) rozdělena do tří částí.

Základní hra, s podtitulem Wings of Liberty („Křídla svobody“), se zaměřuje na příběh Jima Raynora a boje jeho povstalců s jak novým útokem nenasytné rasy Zergů, tak i s plánem na svrhnutí Terranského (tedy lidského) dominia, vedeného proradným Arcturem Menskem.

První, tedy onen dnes vycházející datadisk, by se měl, stejně jako druhá kapitola v původní hře, zaměřit na rasu Zergů. Pod obálkou s nápisem Heart of Swarm („Srdce roje“) by měl být poodhalen příběh Sary Kerrigan, dnes již spíše známé pod jménem Queen of Blades („Královna čepelí“), která vede zergské jednotky po cestě k asimilaci terranských světů. Datadisk samozřejmě kromě množství nových misí nabídne nové jednotky, které opět zamíchají taktickou stránkou hry, zejména hry pro více hráčů.

Ovšem datadiskem Heart of Swarm příběh Starcraftu II rozhodně nekončí. Nesmíme totiž zapomenout na poslední z hratelných ras, na Protossy, kteří by svoji neodmyslitelnou úlohu měli hrát v datadisku hned následujícím. Ten by se měl pyšnit honosným názvem Legacy of the Void („Odkaz nicoty“).

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho:

Vloženo: 2013-03-12 07:19:15



Reklama