Archiv článků


 1  2  •  4  5  6  7 

Gomi.jecool.net slaví první narozeniny

Už je to tak, přesně před rokem jsem přesunul svoje stránky sem, na server Endora.cz, čímž začala jejich nová éra. Děkuji všem, kteří sledovali moji cestu, kteří ve mě vložili důvěru. Snad se tu za rok zase sejdeme.

Ohlédnutí za třebíčskou CVVZ

Když se na jednom místě sejde několik stovek lidí, nejedná se jistě o zanedbatelnou záležitost. Dvakrát to platí v souvislosti s CVVZ – Celostátní velkou výměnou zkušeností, která se letos konala v Třebíči.

O hudebnících a posluchačích

Když se tak dívám kolem sebe, myslím si, že naše společnost spíše pouliční hudebníky a kejklíře vítá, než aby je zatracovala. V Brně byl dokonce před přibližně třemi lety uspořádán protest proti připravovanému zákazu hraní na ulici. Protestující byli úspěšní a hudba z brněnských ulic nezmizela, což je dle mého názoru dobře. Dnes se však chci zaměřit na druhou stranu – na diváky, na posluchače, na kolemjdoucí, kteří se zastaví kvůli příjemnému požitku.

Facebook – Jak vydělat na hlouposti

Pokud jste již dlouhodobějšími uživateli Facebooku a navštěvujete na něm různé stránky, věřím, že jste se setkali s příspěvky, které vypadají nějak takto: „Pokud se vám líbí XY dejte like, pokud máte radši YZ napište comment.“ Pokud se oprostím od toho, že se jedná o vědomé prznění jazyka, jedná se o docela nenáročný marketingový tah využívající jednoduché věci – neznalosti uživatelů.

X-COM: Enemy Unknown – Povedený remake klasiky

Přestože X-COM: Enemy Unknown vyšel již před rokem, až nyní se mi podařilo si ji pořídit. Abych pravdu řekl, měl jsem z tohoto díla velké obavy, protože se jedná o předělávku hry, která před lety patřila mezi mé skutečně nejoblíbenější.

Prezentace: pomoc nebo problém?

Nacházíme se v době informačních technologií, kde mnohé hranice jsou bourány ve velmi krátkých časech. Zejména starší generace s tímto postupem může mít velký problém, což jim nemůžu mít za zlé, zvlášť když si představím, kam jsme se dostali za posledních 10 či 20 let.

Byly by dvoukolové volby do PS krokem k demokracii?

Zanedlouho tu budou volby. Mnohé strany se snaží o získání dalších hlasů, aby tak mohly posunout jazýček vah na svoji stranu. Ale nechci tu mluvit o politických stranách, chtěl bych se zaměřit na systém jako takový. Co by se stalo, kdyby byly volby do poslanecké sněmovny dvoukolové?

Skotsko 2013: den šestý - Londýn

Náš poslední den jsme začali u slavného Toweru, pevnosti, která zdobila Londýn už od 11. století. Vzhledem k tomu, že jsem již v minulosti toto místo překypující historií navštívil, zajel jsem se podívat na Katedrálu svatého Pavla...

Skotsko 2013: den pátý - Fringe

Naše rozloučení se Skotskem vedlo přes jeho metropoli Edinburgh. Přestože jsme již při naší cestě městem mohli vidět mnohé upoutávky na festival Fringe, samotný rej ještě nezačal. Ovšem důvod našeho brzkého vstávání byl jiný...

Skotsko 2013: den čtvrtý - Lochneska v lihu

Pokud se řekne Skotsko, tak si lidé představí různé věci. Jednou z typických věcí je ovšem whisky, a tak jsme se i my vydali do jedné z palíren. Nacházela se ve městě Pitlochry, ovšem mimo toho se tam nachází továrna na dle mého názoru unikát – šperky vyrobené z vřesu.

 1  2  •  4  5  6  7 



Reklama